Sınavlara Hazırlık

Oğuz Aras Danışmanlık SAT, ACT gibi yurtdışı eğitimi için gerekli sınavlarla birlikte TYT, AYT, LGS gibi yurtiçi eğitim için gerekli sınavlara da öğrenci hazırlamaktadır.

  • MEB
  • SAT
  • ACT
  • AP
  • IB
  • A Level
  • GCSE
“TheCollege Board” tarafından düzenlenen SAT (Scholastic Aptitude Test) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüksekokul ve üniversitelere girişte hem Amerikan vatandaşları hem de yabancı uyruklu öğrenciler tarafından kullanılan bir değerlendirme sınavıdır.

SAT 1 “Reasoning Test”, 3 saat 45 dakika süren ve çoktan seçmeli bir testtir. Öğrencinin sayısal ve sözel yeteneğini ölçer. SAT 1, “Mathematics” (Matematik – Geometri), “Critical Reading” (İngilizce sözel/eleştirel okuma), “Writing” (Kompozisyon) olmak üzere 3 bölümden oluşur. Her testin skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir.

SAT 2 “Subject Test” ise 1 saatlik bir testtir. Soruların çoğunluğu çoktan seçmelidir. Bu test, öğrencinin özel olarak bir akademik konu üzerindeki bilgisini ölçmeyi amaçlar. Test skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir. SAT 2 testinin başlıca konuları İngilizce, Tarih, Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Latince, Japonca, Çince’dir. Pek çok Amerikan Üniversitesi SAT testlerinin en az birisini, daha prestijli üniversiteler her ikisini birden isteyebilirler.
ACT (AmericanCollegeTesting), lise mezunu veya liseden mezun olacak öğrencilerin yükseköğretime geçerken girebilecekleri sınavlardan bir tanesidir. Bu sınav ile Amerika ve Kanada’da yer alan 4 yıllık kolejlere ve üniversitelere başvuru yapılabilir.

Sınav İngilizce, Matematik, Fen ve Okuma bölümlerinden oluşur. Bir de isteğe bağlı olarak Yazma bölümü vardır. Toplam soru sayısı 215’dir. Sınav yaklaşık 3 saat sürmektedir. Eğer yazma bölümüne de katılacaksanız süre 3.5 saat olacaktır. Her test için 1 ile 36 arasında puanlama yapılır. Yazma bölümü için 2 ile 12 puan arasında puanlama yapılır.
AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Türkiye'deki bazı liseler de AP programı sunmaktadır fakat AP sınavına girmek için AP programı sunan okullarda okumanız şart değildir. Okulunuzda AP programı olmasa bile AP sınavına başvuru yapabilir ve sınava girebilirsiniz.
Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, geniş kapsamlı, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır. Bu programı seçen lise öğrencileri bitirme sınavları sonunda uluslararası geçerliliği olan IB Diploması´nı alırlar. IB sınavlarında öğrenciler 1 ile 7 arasında bir puan alırlar. IB diplomasına sahip olan öğrenciler yurtdışında bu diploma ile kabul veren üniversitelere direk girebilme imkanını elde ederler. Her üniversitenin ve bölümün kabul için istediği diploma puanı farklılık göstermektedir.

Bilgi Edinmek İçin

Aklınıza takılan her türlü konuda çekinmeden hemen iletişime geçin.


    Bu kapanacak 0 saniye